Claudia de Breij - Cabaretière

Ze haalt het beste in je naar boven

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren.

Ze laat pas los als het goed is

Maike Pollaert - Onderwijskundige en theaterregisseur

Ik heb zowel de training Humor voor sprekers als het individuele jaartraject gevolgd bij Malinca. Ik kan beiden aanraden als je wil werken met een bevlogen en betrokken regisseur/trainer die niet loslaat tot het goed is. Malinca geeft alles. En dat is veel. Verstand van humor, delivery, opbouw van een verhaal. Je krijgt geen trucs aan geleerd, maar technieken. Malinca helpt je de technieken eigen te maken op een manier die passen bij je eigen stijl. Door je authenticiteit te benadrukken, stijg je boven jezelf uit.

Écht next level

Paulien Knol - Spreker- Trainer- Docent- Podcastmaker -Theatermaker - Werkgelukadviseur

Vijf weken lang, ontzettend boeiend, het was hard werken, zowel het huiswerk wat je meekrijgt, als op de lessen, veel kijken naar elkaar, feedback geven, lachen natuurlijk, maar ik vond het geweldig om te doen, ik ben écht next level gegaan met mijn eigen verhaal, met mijn eigen keynote en dat is waar ik voor kwam. Het meest bijgebleven is de stijl van Malinca. Ze lijkt heel chaotisch en niet gestructureerd, maar ze voelt waar het schuurt, waar het zit en dan zoek ze net zolang en gebruikt de groep net zolang totdat ze gevonden heeft bij de leerling of bij de speech of wat er niet klopt en hoe het dan wel zou kloppen. En bij mij heeft ze dat ook een paar keer gehad en ik vond het spot on! Een aantal humor tools heb ik gewoon gelijk geleerd en gelijk uitgevoerd in de praktijk en dat ze wérken dat vind ik ook echt helemaal geweldig. Humor is te leren, aan de slag! Deze training is intensief, echt wel een investering in je tijd die 5 weken, je moet huiswerk maken, je moet er wel echt voor gaan.

Verlichtend en bevrijdend

Brenda Kramer - Impact maker | PGGM

Na de humor cursus van Malinca voel ik me vrijer. Vrijer om dingen die ik zie uit te spreken op een leuke manier. Waardoor ik mezelf vaker uitspreek. Op het podium en daarbuiten. Deze training heeft me geleerd dat je zelfs moeilijke situaties lichter kan maken. Het schrijven van de eindspeech, waarbij je je verhaal op een creatieve- en humoristische leert beschrijven, was helend en inspirerend. Naast mijn normale bril heb ik nu een verzameling gekke brillen waarmee ik naar de wereld kan kijken. Dat werkt verlichtend en bevrijdend! Ik zou het iedereen aanraden. Het werken in een groep op afstand was precies de juiste setting om dit te doen.

Wat onaangepast lijkt maar super functioneel is

Ester Wijnen - Auteur Jij bent het probleem | Storytelling Partnergeweld - Intieme terreur | Interimmanager | Systemisch coach | Expert in persoonlijke groei | SER Topvrouwen | LinkedIn TopVoice

Super leuk, super leerzaam. Het boorde ook direct mijn creativiteit aan. Wat ik erg leuk vond om te doen, was het razen en tieren, dus dat we even helemaal los mochten gaan op ons onderwerp en er over na moesten denken over wat is er stom aan wat is er raar aan wat is er eng aan. Dat is ook een hele mooie manier om in korte tijd veel over je onderwerp te vertellen. Dat vond ik ook leuk. Ook iets wat dan onaangepast lijkt maar wat super functioneel is. Het grootste en mooiste inzicht kwam voor mij direct in dag 1 dat was dat Malinca vertelde dat humor helemaal niet gaat om grappen maken, maar dat humor is ontstaan omdat er pijn en drama was in het leven. En dat heeft mij meteen een andere kijk gegeven ook op dat je dus niet zo bezig hoeft te zijn met hoe ga ik allerlei grappen maken. Ik ben echt heel blij dat ik het gedaan heb, zeker ook in relatie tot een zwaar onderwerp als partnergeweld. Malinca geeft gewoon goede regieaanwijzingen als je stukjes voor moet doen, ik kan dit gewoon inplotten in mijn grotere en langere verhaal.

Persoonlijk, betrokken, liefdevol en confronterend

Dorien Rozendaal - Teamleider SKVR

Dankzij de cursus van Malinca is humor voor mij een Tool geworden die ik als leidinggevende, te pas (maar vooral te onpas) kan inzetten. Door de prettige en veilige sfeer in de groep is een ieder van ons, op zijn of haar eigen manier, boven zichzelf uitgestegen. Knap hoe Malinca dat (online) voor elkaar gekregen heeft. Haar aanpak is persoonlijk, betrokken en liefdevol confronterend.

Universele wetmatigheden

Christ Coolen - Marketeer | Trainer | Specialist marketing- & gedragspsychologie

Was heel leuk omdat het super interactief is, je bent 5 lessen de hele tijd bezig, je zit niet op een stoel te het luisteren, je bent continu aan het doen, aan het kijken, aan het leren. Nou met name dat je humor tóch kan leren, dus je denkt dan eigenlijk hoe ga je iemand leren om grappig te zijn? Maar het blijkt dus toch wel dat er allerlei universele wetmatigheden voor zijn en technieken die je kan leren en dat was voor mij echt een eyeopener. Naast dat ik een heel veel geleerd heb heb ik ook gewoon een concreet eindproduct wat ik ook continu weer kan blijven gebruiken. Dus daar ben ik eigenlijk het meest blij mee. Wat het belangrijkste is in de stijl van Malinca is dat zij eigenlijk iedereen op maat aandacht geeft over wat jezelf nodig hebt. En dat is heel belangrijk, want iedereen heeft een andere achtergrond en een andere ervaring en ook al zit je in een groep en toch maatwerk krijgt dat vind ik het belangrijkste argument om dit te gaan doen. Wat voor een verhaal je ook te vertellen hebt, als je dat op een leuke manier kan doen, Omdat je mensen echt weet te bereiken en dat wilde ik eigenlijk brengen. Dus ik dacht de vakkennis is op orde, maar hoe breng ik het verhaal nou zo, dat het echt bij mensen naar binnenkomt en volgens mij is humor daarvoor de perfecte manier en dat is waar ik voor kwam. Hoe gaat dat zijn om dit in een groep te doen. Ik wist niet of ik daar zin in had. Maar uiteindelijk is het juist heel leuk, want iedereen loopt tegen min of meer dezelfde dingen aan. En je leert van elkaar, je hebt steun aan elkaar, je hebt ook niet het gevoel dat je de enige stumpert bent, want iedereen zie je dezelfde worsteling maken, je ziet iedereen dezelfde groei doormaken. Dus in een groep is het juist heel leuk. Het onderwerp is veel krachtiger geworden, juist door de humor, het gaat niet zozeer om de grappen, maar het gaat meer om de impact en die heb ik wel echt substantieel weten te vergroten, dankzij deze training, dus hij is echt veel beter geworden.

Gelukkig geen standaard training

Martijn J. Peltenburg - Project manager Digitale Economie

Ik kan iedereen deze training aanraden als investering in je professionele ontwikkeling. Sinds ik de training heb gevolgd bij Malinca Verwiel ben ik pas echt de functie van humor gaan doorgronden. Daardoor kan ik humor nu op een prettige manier inzetten als verbindende factor in communicatie. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving. Het doel is immers niet de lach, maar het realiseren van de kortste afstand tussen twee mensen, aldus Malinca. Humor is dus 'serious business'. Door haar jarenlange ervaring en intuitie heeft Malinca in de persoonlijke gesprekken mij hele praktische ontwikkelkansen aangereikt. Wat ook helpt is dat het niet een standaard training was die iedereen wel eens heeft moeten volgen van zijn baas. Waarbij na afloop de belangrijkste opmerking in de evaluatie was dat de broodjes erg lekker waren. En je de volgende ochtend al weer vergeten bent waar de training over ging. Deze training heeft mij een lange termijn effect opgeleverd omdat ik bewuster humor inzet. Dat betekent soms een grapje minder in mijn geval. Want humor verbindt alleen als zowel de zender en de ontvanger samen kunnen genieten van de grap.

Durven om af te wijken

Pauline Jonker Wensink - Auteur motiveer en leer!

Je leert dat iedereen humor heeft en je leert tegelijkertijd een hoop over jezelf. Wat ik er vooral in mijn dagelijks leven van merk is dat mensen meer kunnen hebben dan je denkt. Vooral durven. Durven om af te wijken, om iets wél te zeggen, ik zeg het gewoon en ik vind makkelijker het moment om een grapje te maken of het luchtig te maken. De opdrachten en filmpjes in de online leeromgeving zijn leuk en zetten je aan het denken. In deze 6 weken ben je écht samen met een groep gelijkgestemden zowel aan het leren als elkaar aan het stimuleren.

Een zeer gewaardeerde missie

Frank Agterberg - Entrepreneurial (non-)executive

Geweldig, leuk, leerzaam en zelf-confronterend op een prettige manier. Ik heb nu een gereedschapskist om mijn spreekdoel expliciet en mijn impact groter te maken. Ik kan nu meer vanuit mezelf, luchtiger en toch doelgerichter schrijven en spreken. Ik zit nu minder in mijn hoofd, ben korter van stof, ben minder serieus en kan met meer gevoel en tóch effectief spreken. Er komt lucht in zware onderwerpen waardoor een serieuze boodschap beter overkomt en tot meer impact zal leiden.

Ik wens Malinca veel succes met haar, door mij zeer gewaardeerde, missie.

Misschien word ik wel een natural!

Anouschka Scholten - Innovator & change agent

Het was gaaf en intensief. Ik wilde niet zo zwaar altijd alleen met de inhoud bezig zijn, mensen meer kunnen begeisteren, binden en laten herinneren waar het over moet gaan! Ook wilde ik minder snel dichtklappen als het spannend is, minder bang zijn en gewoon doen! Ik ben zelfverzekerder geworden en heb geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven en hoe ik bewust humor technieken kan toepassen op een natuurlijke manier. Ik kan het leren, misschien word ik wel een natural! Als je met humor aan de slag wil over jouw onderwerp, jouw zijn, jouw ding - dan moet je bij Malinca zijn!

Het is de investering zeker waard.

Ik hoop dat ze lekker veel deelnemers krijgt en de wereld zo meer betekenis en diepgang krijgt door al die authentieke humorvolle boodschappen. Ze doet bijzonder mooi werk.

Niet alles hoeft grappig te zijn

Rose-Anne Dotinga - Behaviour Change Designer & Coach

Supergave training! Vernieuwend en intensief. Ik heb geleerd dat niet alles grappig hoeft te zijn. En dat je heel goed moet bedenken welke impact je bij het publiek wil maken en hoe subtiel de nuance is tussen duidelijk dirigeren versus het publiek iets opdringen. Het komt heel nauw.

Omdat er wekelijks een huiswerkopdracht was, was ik er de hele week (op de achtergrond in mijn hoofd en op sommige momenten bewust) mee bezig. Dit inspireerde mij om beter te observeren in het dagelijkse bestaan en weer te gaan schrijven. Dat wilde ik ook zo graag, weer in deze state komen. Behalve dat we heel veel gelachen hebben, heb ik ook veel geleerd.

Overwinning op mezelf

Daniel Zwiers - Verbindende Quality Trainer die kwaliteit in beweging zet!

Het was een overwinning op mezelf. Juist om zelfvertrouwen te krijgen in het spreken. Dat was echt geweldig. De opdrachten zijn heel uitdagend en openen echt een wereld aan mogelijkheden voor je speech. Ik dacht eerst dat het te vroeg was voor mij om aan deze training te beginnen, maar dat was meer een excuus wat ik zocht. Het was eigenlijk precies het goede moment, juist doordat zetje wat je krijgt om jezelf een stuk vooruit te helpen.

Maakt niet uit of je een professionele spreker bent of een starter

Monique Sahiboe - Life coach | Mindfulness trainer

Superinteressante training waarin je gaat begrijpen hoe je humor kan toepassen in je verhaal. Wat me het meest bijgebleven is is dat Malinca bij iedereen individueel ziet wat specifiek voor jou belangrijk is om te leren. Je kan ieder verhaal, ook als het een heftig onderwerp is, op een luchtige en boeiende manier brengen. Deze training is voor iedereen iets, maakt niet uit of je een professionele spreker bent of een starter.

Veel goede 'handvaten'

Gert-Jan Sikking - Senior Advisor Responsible Investment at PGGM

Malinca heeft me laten zien hoe je op verschillende manieren humor in kan zetten. Om de aandacht vast te houden, om het ijs te breken, om het luchtig te houden, om een serieus probleem beter bespreekbaar te maken door er humor aan toe te voegen. En hierbij vooral authentiek te blijven. Malinca geeft je veel goede ‘handvaten’ mee om er verder mee aan de slag te gaan.

Jezelf ontstijgen

Michel Alexiev - International Partner Manager at Team ITG

Heel leerzaam, soms zit je helemaal vastgeroest in je eigen gedachtengang en deze training stimuleert je om out of the box denken en jezelf te ontstijgen. Tis geen moppen tappen, maar je leert spelen met een aantal leuke technieken zodat het heel erg grappig en luchtig wordt.

Dolf Jansen Cabaretier

Prettig-gek

Als je het mij zou vragen is Malinca Verwiel eigenwijs op precies de goede manier: ze weet wat ze wil en en laat jou zien wat jij kan; ze is gedreven, enthousiast, prettig-gek en eigenwijs dus. Maar waarom zou je het mij vragen…?!

Harry Glotzbach Comedian

Theatrale inspiratiebron

Ik heb onlangs de eer gehad om een theateravondje Creatifs, geregisseerd door Malinca Verwiel, te presenteren. Wat een energie, wat een theatraliteit en wat een originaliteit zit er in deze jonge groep theatermakers. Het was fantastisch om hier deel van uit te mogen maken en bovenal een grote theatrale inspiratiebron voor mijzelf.

Leon van der Zanden Comedian

Magie van het creëren

Leon van der Zanden Comedian Malinca heeft mij geholpen mijn eigen basis in het theater te vinden. Dit deed zij vanuit haar onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de magie van het creëren. En daar zit ik nu ook mee opgescheept.

Tom Sligting Comedian

Creatieve katalysator

Malinca werkt als een soort creatieve katalysator. Je moet zelf met de input komen. Al snel blijft dan het pure over. Dan weet ze dat ook nog in een vorm te gieten zodat het lekker loopt. Dat is precies wat een regisseur moet doen.

Malinca heeft lef en levert

Franc de Korte - Woordvoerder Vereniging innovatieve geneesmiddelen

Humor is een serieus communicatiemiddel, maar hoe werkt het en waarom de ene keer wel en de andere keer niet? Met die vragen liep ik al een tijd rond. Tot ik door Suzanne van Nieuwenhuijzen - Ruijtenberg werd gewezen op de training 'Het geheim van Humor' van Malinca Verwiel. Door het enorme enthousiasme van Malinca, de oefenstof en support van mijn medecursisten, begrijp ik nu hoe het systeem van humor werkt, waarom we grappen maken, wat mijn humorstijl is, dat ik grappiger ben dan gedacht en waarom humor 'serious business' is. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving. Die liggen veel vaker dan voorheen in een deuk.

Verplichte kost

Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering

Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling.

Slimme methode

Jan van der Spoel - High-trust Advocate

Ik heb de 5 daagse training Humor voor sprekers gevolgd. Malinca Verwiel heeft erg veel ervaring met het onderwerp en dat merk je aan de vele verschillende oefeningen. Ze laat je denken als het nodig is, en ze haalt je uit je hoofd op de momenten dat dat belangrijk is. De training is geen workshop cabaret of grappen maken, maar een slimme methode om serieuze onderwerpen met lichtheid te kunnen brengen of een speech te kunnen verrijken met een goed geplaatste een grap. De grootste waarde vond ik de vele oefeningen om op nieuwe ideeën te komen en op de goede manier verdieping aan te kunnen brengen in je speech.

Er groeit langzaam een nieuwe bril op je neus

Suzanne van Nieuwenhuijzen - Bestuurssecretaris VNO-NCW

Er groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus Malinca bezit de kunst om het dunne paadje te bewandelen tussen motiverend/stimulerend en een schop onder je kont. Want als humor ook gaat over je eigen ongemak of pijn – en dat gaat het! – dan móet je ook daarmee aan de slag, en wordt het niet alleen een training over humor, maar ook deels een persoonlijkheidstraining. Door de tijd die eroverheen gaat, de wekelijkse opdrachten en de gezamenlijke sessies brengt het echt iets teweeg en groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus: vanaf nu kijk je anders naar de wereld! Of het een aanrader is, en je centen waard? Volmondig JA!

Ongelofelijk sterke trainer

Martijn Derksen - Creative / Educational Professional at Fontys University of Applied Sciences

Inhoudelijk een ongelofelijk sterke trainer. Weet precies waar ze het over heeft en kan dat ook overbrengen en duiden. Ze heeft een heldere visie op podiumwerk/verhalen delen die mij erg aanspreekt en inspireert.

Terug naar iets over jezelf wat je al wist

Ruben Stelli - Art-Director/Creative thinker

Dit gaat over véél meer dan humor, dit is een persoonlijkheidstraining! Dit gaat over creativiteit, veerkracht, zelfreflectie, over het volgen van je nieuwsgierigheid, maar ook terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist.

Het is gelukt om serieusheid/zwaarte om te buigen naar iets humorvols en lichts

Ilse Coolen - Docent Zorg

Malinca doet een appèl op het kinderlijke deel dat open en nieuwsgierig is naar nieuwe ervaringen. De opdrachten zijn uitnodigend. Ik vind haar manier van kijken inspirerend. Zonder uitzondering, waardeert ze je eigenheid en heeft ze tips op maat, zodat je nog meer tot je recht komt. Ik had niet gedacht (wel stiekem gehoopt) dat het mogelijk zou zijn om serieusheid/zwaarte, om te buigen naar iets humorvols en lichts en toch is precies dat gebeurd. Mijn complimenten voor hoe zij werkt zijn altijd voorradig!

Als het kwartje valt ...

Henk van Huisstede - Comedian

Als stand-up comedian ben ik erg geïnteresseerd in vragen als: Wat is humor nou eigenlijk? Waarom lachen mensen? Welke mechanismen zijn er werkzaam achter en onder ‘het komische’. Malinca geeft antwoord op deze én andere vragen, waardoor je gemakkelijker grappige (lees: pijnlijke) situaties herkent. Want humor en lachen -zo leren we van Malinca- hebben alles te maken met ongemak, spanning (en ontspanning), schaamte, misverstanden, onvervulde verlangens, niet ingeloste verwachtingen, en zodra dat tot je doordringt zie je het grappige ineens overal om je heen.

Heel dankbaar

Marianne van Dijk - Relatietherapeut

Dankzij Malinca is het laagdrempeliger voor me geworden om grappen te maken. Hiervoor deed ik dat voornamelijk met bekenden, nu doe ik dat ook meer met mensen die ik niet ken. Daarnaast heb ik ook heel veel lol gehad met de opdrachten en voelde ik me bij Malinca op mijn gemak om ook grappen te maken over meer kwetsbare onderwerpen. Ik ben super dankbaar voor het resultaat!

Uitgebalanceerd didactisch talent

Mirjam van der Veer - Pedagogisch Medewerker

Als je op een 'gewortelde' manier jezelf wil ontwikkelen in en meer te weten wil komen van Podiumkunst moet je bij Malinca zijn! Zij weet waar ze het over heeft en heeft een uitgebalanceerd didactisch talent. Ik kreeg de leerervaringen die mijn podium-en speelplezier zochten! Zeldzaam fris!

Maakt het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet.

Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen in het dagelijks leven Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. Want, een tekst zonder humor is als een grap zonder clou. Als whatsappje zonder blauwe vinken. Als een cursus zonder badge. Verwacht niet dat je constant onder de tafel ligt. Nee, je krijgt 'kleinkunst les'. De tips en tricks, de do’s and don’ts. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Ik beveel iedereen de cursus aan die met een serieuze blik naar humor wil kijken en de kracht van humor toe wil passen in het dagelijks leven. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente.

Genoten met een hoofdletter

Pauline Redlich - Copywriter bij TXT met een Klik

Mensen van allerlei pluimage komen binnen bij Malinca. Sommigen super creatief en uitflapperig en anderen introvert of ‘in hun hoofd’. Voor Malinca maakt het allemaal niks uit. Haar instelling is glashelder en voor iedereen hetzelfde: Iets NIET proberen is GEEN optie. Hoe verschillend je ook binnenkomt, zo humorproof en ontwikkelt ga je weer verder. Dank je wel Malinca, voor deze prachtige reis. Ik heb Genoten met een hele grote Hoofdletter.

Toptraining

Rik Rottier - Message Maker | Communications Strategist | Speech Coach | Speaker

Humor-tools die in dienst staan van hetgeen je wilt vertellen in plaats van andersom. Malinca weet op een lichte en toch confronterende manier diepgang te brengen en ze is betrokken met jouw proces, ook buiten de 'contact-uren.' Een expert met hart.

Lichtvoetigheid

Renée Hassink - Managing consultant

Malinca faciliteerde mijn persoonlijk proces van diep voelen naar lichtvoetigheid. Ze stimuleert, enthousiasmeert en ‘laat je niet wegkomen’ tot de staande ovatie verdiend is. Een hele fijne training met een lach en een traan.

Scherpt je communicatievermogen

Inge Herlaar - HRLAAR No-nonsense HR | HR Manager

Ik ben niet grappig, dus ik dacht dat ik tijdens een humorcursus wel een paar trucjes kon leren. Dat viel tegen! Je leert geen trucjes bij Malinca; je krijgt geen stappenplan, geen hand-out, geen powerpoint, zelfs geen pen met het logo van haar bedrijf. Wat dan wel? Je staat elke les op het podium, wordt op jouw eigen absurditeiten gewezen en je werkt (letterlijk) keihard aan je eigen verhaal. De kracht van Malinca is dat zij in elk mens, in elk verhaal potentie ziet. Dat alles absurditeit in zich draagt en dat zelfs de allerzwaarste verhalen luchtig gemaakt kunnen worden. Ik heb genoten van de 5 lessen bij Malinca en heb ervaren dat je niet grappig hoeft te zijn om humor te hebben. Ik ga mijzelf zeker inschrijven voor de vervolgcursus; met een nieuw verhaal. Ik kan iedereen die weleens een presentatie moet houden of een verhaal moet schrijven de training bij Malinca aanbevelen. De training scherpt je communicatievermogen en helpt je om echte connectie met je publiek te maken.

Ik zou deze training wel 3 keer willen volgen

Kathleen Boots - Coach

Voor mij ligt de kracht van Malinca’s training in de weg die je op korte tijd aflegt. Het parcours is best pittig, met tussentijdse opdrachten die je uit je comfortzone halen en met een uitdagende eindopdracht. En dat allemaal in een termijn van zes weken. Maar met Malinca als gids lukt dat: ik heb haar ervaren als mild, competent en gedreven. Ze doet er alles aan om op humorvlak het beste in jou naar boven te halen. Ik zou deze training, bij wijze van spreken, wel drie keer willen volgen. Je leert de vele gezichten van humor kennen, je leert dat humor een doel heeft, je leert je eigen stijl kennen en verfijnen. Een echte aanrader.

Aanrader!

Jan Reinder Rosing - Working with Project Wisdom on empathy

Ik heb afgelopen donderdag een hele mooie dag met Malinca gehad over Humor en Wijsheid. Heel mooi hoe Malinca humor en diepgang met elkaar weet te verbinden. Daarnaast blijkt uit alles hoezeer Malinca's boodschap bij haar past. Aanrader!
 • 'Malinca is met haar spirit en ervaring een inspirerende gids.' - Xavier de Wit
 • 'Uitdagend en persoonlijk onderzoek naar de werking van humor.' - Martijn van Opdorp.
 • 'Ook al heb je, net als ik, hiervoor nooit iets met theater of comedy gedaan en als je altijd maar serieus bezig bent, gewoon doen.' - Ciska Harte
 • 'Malinca is instaat om op de juiste manier te prikkelen en vragen te stellen waardoor je meer geeft dan je in eerste instantie voor ogen had.' - Bader El Khalfi.
 • 'Malinca heeft de gave om je in je kracht te zetten! ' - Theo Elfrink
 • 'De zeer prettige kwetsbare, veilige en open omgeving die Malinca creëert met de medecursisten is daarin ook zeer waardevol! Ik gun iedereen een Malinca als cabaretdocent.'- Ruben Stelli
 • 'Malinca is gedreven en inspirerend en weet precies wat je nodig hebt om beter en authentieker je verhaal te doen. Daarnaast is ze warm en ondersteunend en weet ze met haar vakkennis hoe je het publiek kan raken met je verhaal en hoe er interactie ontstaat. Kortom een TOP trainer.' - Ingrid Zweers
 • 'Malinca laat je persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.' - Jorg Tonjes.
 • 'Het is een cadeautje om met haar te werken.' - Nicky Roeg
 • 'Malinca heeft het bijzondere talent om op een ontspannen en tegelijk intense manier de 'eigenheid' van mensen naar boven te halen.' - Henk van Huisstede
 • 'De lessen zijn leuk ingedeeld met creatieve en hilarische oefeningen. Iets waardoor je snel ontwikkelt en snel 100% jezelf kan zijn.' - Wessel Bottenberg.

Geen oppervlakkige grappenmakerij

Imre Végh - Sharp mind, gentle heart. Working on Compassion & Understanding at Project Wisdom

Malinca brengt humor en authenticiteit op een prachtige manier samen. Geen oppervlakkige grappenmakerij, maar humor die recht doet aan de mooie en de verdrietige dingen van het leven. Ze nodigt deelnemers uit om humor te vinden in elke situatie en om met behulp van humor te verbinden, te troosten en licht te creëren. Haar visie op humor en het leven inspireerde mij zeer.

Met meer humor door het leven

Robert Witlox - Oprichter GroeiCircle en Vitaal-Totaal

Fantastisch om een dag vol humor met Malinca mee te beleven. Ik heb in 1 dag meegekregen dat iedereen humor in zich heeft én dat op een mooie en authentieke manier kan uiten. En dat humor een serieus middel is om je communicatie te verbeteren! Aanrader voor mensen, bedrijven of groepen die met meer humor door het leven willen. Dankjewel Malinca 🙏

Exiting challenges

Taco Oosterkamp Business Thinker, nummer 1 bestseller auteur en groeiexpert

I love the way Malinca inspires me. She always finds new ways to change boring and mundane stuff into interesting and exciting challenges. Pretty much questions everything. Brings life where it is needed. And will stir up a fresh breeze in your organization. I warmly recommend her.

Creatief en laagdrempelig

Nanda de Bruin Opleidingsmanager at ROC van Amsterdam & Flevoland

Malinca is bevlogen, gepassioneerd en ziet overal mogelijkheden. Ze maakt heel makkelijk contact met de studenten die zich door haar echt gezien voelen. Haar lessen zijn erg creatief en laagdrempelig, waardoor ze iedereen mee krijgt. De studenten waren erg op haar gesteld. Malinca heeft de gave om confronterende gesprekken zo te voeren dat mensen zich weer gemotiveerd en uitgedaagd voelen.

Talent ontdekken en tot bloei komen

Corien van der Poll - Zakelijk leider Muziektheater De Plaats en theatergroep ECHO

Ik heb Malinca zo’n 4 jaar geleden leren kennen tijdens ons talent-ontwikkeltraject: Pucks Talent Cabaret. Malinca is als jurylid, coach en trainer hierbij betrokken. Malinca heeft een enorme betrokkenheid bij alles wat ze doet. Ze is zeer deskundig en gedreven. Voor iedere deelnemer heeft ze een persoonlijk advies op maat. De deelnemers komen er altijd verder mee. Dat bewijst haar deskundige kijk op ieders ontwikkeling. Samen met Malinca hebben we het cabaret-pakket verder uit kunnen breiden met verschillende trainingen. Malinca heeft in de loop der jaren daarvoor een mooie leerlijn ontwikkeld, die zowel de basisprincipes bevat als ruimte biedt voor maatwerk. Onze deelnemers komen overal vandaan, vertrekken ieder vanuit een eigen startpunt wat betreft cabaret en komen allemaal met een persoonlijke vraag. Onder Malinca’s begeleiding maken ze een belangrijke ontwikkeling door, verwerven nieuwe inzichten en staan steviger in hun schoenen. Malinca enthousiasmeert haar deelnemers om altijd een stapje verder te gaan dan ze zich hadden voorgenomen. Laat ze het talent in zichzelf ontdekken en tot bloei te komen. Malinca daagt ze uit zichzelf te presenteren met hun eigen verhaal. Vanuit de organisatie is het goed samenwerken met Malinca. Hoewel ze goed weet wat ze wil en hoe ze dat voor elkaar moet krijgen, staat ze altijd open voor andere inzichten. Ze heeft een goed inlevingsvermogen voor de belangen van de organisatie en neemt dat mee in haar overwegingen zonder haar eigen doelen uit het oog te verliezen. Ze staat open voor feedback en kan haar eigen handelen ter discussie stellen.