Claudia de Breij - Cabaretière

Ze haalt het beste in je naar boven

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren.

Dolf Jansen Cabaretier

Prettig-gek

Als je het mij zou vragen is Malinca Verwiel eigenwijs op precies de goede manier: ze weet wat ze wil en en laat jou zien wat jij kan; ze is gedreven, enthousiast, prettig-gek en eigenwijs dus. Maar waarom zou je het mij vragen…?!

Harry Glotzbach Comedian

Theatrale inspiratiebron

Ik heb onlangs de eer gehad om een theateravondje Creatifs, geregisseerd door Malinca Verwiel, te presenteren. Wat een energie, wat een theatraliteit en wat een originaliteit zit er in deze jonge groep theatermakers. Het was fantastisch om hier deel van uit te mogen maken en bovenal een grote theatrale inspiratiebron voor mijzelf.

Leon van der Zanden Comedian

Magie van het creëren

Leon van der Zanden Comedian Malinca heeft mij geholpen mijn eigen basis in het theater te vinden. Dit deed zij vanuit haar onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de magie van het creëren. En daar zit ik nu ook mee opgescheept.

Tom Sligting Comedian

Creatieve katalysator

Malinca werkt als een soort creatieve katalysator. Je moet zelf met de input komen. Al snel blijft dan het pure over. Dan weet ze dat ook nog in een vorm te gieten zodat het lekker loopt. Dat is precies wat een regisseur moet doen.

Malinca heeft lef en levert

Franc de Korte - Woordvoerder Vereniging innovatieve geneesmiddelen

Humor is een serieus communicatiemiddel, maar hoe werkt het en waarom de ene keer wel en de andere keer niet? Met die vragen liep ik al een tijd rond. Tot ik door Suzanne van Nieuwenhuijzen - Ruijtenberg werd gewezen op de training 'Het geheim van Humor' van Malinca Verwiel. Door het enorme enthousiasme van Malinca, de oefenstof en support van mijn medecursisten, begrijp ik nu hoe het systeem van humor werkt, waarom we grappen maken, wat mijn humorstijl is, dat ik grappiger ben dan gedacht en waarom humor 'serious business' is. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving. Die liggen veel vaker dan voorheen in een deuk.

Verplichte kost

Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering

Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling.

Slimme methode

Jan van der Spoel - High-trust Advocate

Ik heb de 5 daagse training Humor voor sprekers gevolgd. Malinca Verwiel heeft erg veel ervaring met het onderwerp en dat merk je aan de vele verschillende oefeningen. Ze laat je denken als het nodig is, en ze haalt je uit je hoofd op de momenten dat dat belangrijk is. De training is geen workshop cabaret of grappen maken, maar een slimme methode om serieuze onderwerpen met lichtheid te kunnen brengen of een speech te kunnen verrijken met een goed geplaatste een grap. De grootste waarde vond ik de vele oefeningen om op nieuwe ideeën te komen en op de goede manier verdieping aan te kunnen brengen in je speech.

Er groeit langzaam een nieuwe bril op je neus

Suzanne van Nieuwenhuijzen - Bestuurssecretaris VNO-NCW

Er groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus Malinca bezit de kunst om het dunne paadje te bewandelen tussen motiverend/stimulerend en een schop onder je kont. Want als humor ook gaat over je eigen ongemak of pijn – en dat gaat het! – dan móet je ook daarmee aan de slag, en wordt het niet alleen een training over humor, maar ook deels een persoonlijkheidstraining. Door de tijd die eroverheen gaat, de wekelijkse opdrachten en de gezamenlijke sessies brengt het echt iets teweeg en groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus: vanaf nu kijk je anders naar de wereld! Of het een aanrader is, en je centen waard? Volmondig JA!

Ongelofelijk sterke trainer

Martijn Derksen - Creative / Educational Professional at Fontys University of Applied Sciences

Inhoudelijk een ongelofelijk sterke trainer. Weet precies waar ze het over heeft en kan dat ook overbrengen en duiden. Ze heeft een heldere visie op podiumwerk/verhalen delen die mij erg aanspreekt en inspireert.

Terug naar iets over jezelf wat je al wist

Ruben Stelli - Art-Director/Creative thinker

Dit gaat over véél meer dan humor, dit is een persoonlijkheidstraining! Dit gaat over creativiteit, veerkracht, zelfreflectie, over het volgen van je nieuwsgierigheid, maar ook terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist.

Het is gelukt om serieusheid/zwaarte om te buigen naar iets humorvols en lichts

Ilse Coolen - Docent Zorg

Malinca doet een appèl op het kinderlijke deel dat open en nieuwsgierig is naar nieuwe ervaringen. De opdrachten zijn uitnodigend. Ik vind haar manier van kijken inspirerend. Zonder uitzondering, waardeert ze je eigenheid en heeft ze tips op maat, zodat je nog meer tot je recht komt. Ik had niet gedacht (wel stiekem gehoopt) dat het mogelijk zou zijn om serieusheid/zwaarte, om te buigen naar iets humorvols en lichts en toch is precies dat gebeurd. Mijn complimenten voor hoe zij werkt zijn altijd voorradig!

Als het kwartje valt ...

Henk van Huisstede - Comedian

Als stand-up comedian ben ik erg geïnteresseerd in vragen als: Wat is humor nou eigenlijk? Waarom lachen mensen? Welke mechanismen zijn er werkzaam achter en onder ‘het komische’. Malinca geeft antwoord op deze én andere vragen, waardoor je gemakkelijker grappige (lees: pijnlijke) situaties herkent. Want humor en lachen -zo leren we van Malinca- hebben alles te maken met ongemak, spanning (en ontspanning), schaamte, misverstanden, onvervulde verlangens, niet ingeloste verwachtingen, en zodra dat tot je doordringt zie je het grappige ineens overal om je heen.

Heel dankbaar

Marianne van Dijk - Relatietherapeut

Dankzij Malinca is het laagdrempeliger voor me geworden om grappen te maken. Hiervoor deed ik dat voornamelijk met bekenden, nu doe ik dat ook meer met mensen die ik niet ken. Daarnaast heb ik ook heel veel lol gehad met de opdrachten en voelde ik me bij Malinca op mijn gemak om ook grappen te maken over meer kwetsbare onderwerpen. Ik ben super dankbaar voor het resultaat!

Uitgebalanceerd didactisch talent

Mirjam van der Veer - Pedagogisch Medewerker

Als je op een 'gewortelde' manier jezelf wil ontwikkelen in en meer te weten wil komen van Podiumkunst moet je bij Malinca zijn! Zij weet waar ze het over heeft en heeft een uitgebalanceerd didactisch talent. Ik kreeg de leerervaringen die mijn podium-en speelplezier zochten! Zeldzaam fris!

Maakt het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet.

Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen in het dagelijks leven Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. Want, een tekst zonder humor is als een grap zonder clou. Als whatsappje zonder blauwe vinken. Als een cursus zonder badge. Verwacht niet dat je constant onder de tafel ligt. Nee, je krijgt 'kleinkunst les'. De tips en tricks, de do’s and don’ts. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Ik beveel iedereen de cursus aan die met een serieuze blik naar humor wil kijken en de kracht van humor toe wil passen in het dagelijks leven. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente.

Genoten met een hoofdletter

Pauline Redlich - Copywriter bij TXT met een Klik

Mensen van allerlei pluimage komen binnen bij Malinca. Sommigen super creatief en uitflapperig en anderen introvert of ‘in hun hoofd’. Voor Malinca maakt het allemaal niks uit. Haar instelling is glashelder en voor iedereen hetzelfde: Iets NIET proberen is GEEN optie. Hoe verschillend je ook binnenkomt, zo humorproof en ontwikkelt ga je weer verder. Dank je wel Malinca, voor deze prachtige reis. Ik heb Genoten met een hele grote Hoofdletter.

Toptraining

Rik Rottier - Message Maker | Communications Strategist | Speech Coach | Speaker

Humor-tools die in dienst staan van hetgeen je wilt vertellen in plaats van andersom. Malinca weet op een lichte en toch confronterende manier diepgang te brengen en ze is betrokken met jouw proces, ook buiten de 'contact-uren.' Een expert met hart.

Lichtvoetigheid

Renée Hassink - Managing consultant

Malinca faciliteerde mijn persoonlijk proces van diep voelen naar lichtvoetigheid. Ze stimuleert, enthousiasmeert en ‘laat je niet wegkomen’ tot de staande ovatie verdiend is. Een hele fijne training met een lach en een traan.

Scherpt je communicatievermogen

Inge Herlaar - HRLAAR No-nonsense HR | HR Manager

Ik ben niet grappig, dus ik dacht dat ik tijdens een humorcursus wel een paar trucjes kon leren. Dat viel tegen! Je leert geen trucjes bij Malinca; je krijgt geen stappenplan, geen hand-out, geen powerpoint, zelfs geen pen met het logo van haar bedrijf. Wat dan wel? Je staat elke les op het podium, wordt op jouw eigen absurditeiten gewezen en je werkt (letterlijk) keihard aan je eigen verhaal. De kracht van Malinca is dat zij in elk mens, in elk verhaal potentie ziet. Dat alles absurditeit in zich draagt en dat zelfs de allerzwaarste verhalen luchtig gemaakt kunnen worden. Ik heb genoten van de 5 lessen bij Malinca en heb ervaren dat je niet grappig hoeft te zijn om humor te hebben. Ik ga mijzelf zeker inschrijven voor de vervolgcursus; met een nieuw verhaal. Ik kan iedereen die weleens een presentatie moet houden of een verhaal moet schrijven de training bij Malinca aanbevelen. De training scherpt je communicatievermogen en helpt je om echte connectie met je publiek te maken.

Ik zou deze training wel 3 keer willen volgen

Kathleen Boots - Coach

Voor mij ligt de kracht van Malinca’s training in de weg die je op korte tijd aflegt. Het parcours is best pittig, met tussentijdse opdrachten die je uit je comfortzone halen en met een uitdagende eindopdracht. En dat allemaal in een termijn van zes weken. Maar met Malinca als gids lukt dat: ik heb haar ervaren als mild, competent en gedreven. Ze doet er alles aan om op humorvlak het beste in jou naar boven te halen. Ik zou deze training, bij wijze van spreken, wel drie keer willen volgen. Je leert de vele gezichten van humor kennen, je leert dat humor een doel heeft, je leert je eigen stijl kennen en verfijnen. Een echte aanrader.

Aanrader!

Jan Reinder Rosing - Working with Project Wisdom on empathy

Ik heb afgelopen donderdag een hele mooie dag met Malinca gehad over Humor en Wijsheid. Heel mooi hoe Malinca humor en diepgang met elkaar weet te verbinden. Daarnaast blijkt uit alles hoezeer Malinca's boodschap bij haar past. Aanrader!
 • 'Malinca is met haar spirit en ervaring een inspirerende gids.' - Xavier de Wit
 • 'Uitdagend en persoonlijk onderzoek naar de werking van humor.' - Martijn van Opdorp.
 • 'Ook al heb je, net als ik, hiervoor nooit iets met theater of comedy gedaan en als je altijd maar serieus bezig bent, gewoon doen.' - Ciska Harte
 • 'Malinca is instaat om op de juiste manier te prikkelen en vragen te stellen waardoor je meer geeft dan je in eerste instantie voor ogen had.' - Bader El Khalfi.
 • 'Malinca heeft de gave om je in je kracht te zetten! ' - Theo Elfrink
 • 'De zeer prettige kwetsbare, veilige en open omgeving die Malinca creëert met de medecursisten is daarin ook zeer waardevol! Ik gun iedereen een Malinca als cabaretdocent.'- Ruben Stelli
 • 'Malinca is gedreven en inspirerend en weet precies wat je nodig hebt om beter en authentieker je verhaal te doen. Daarnaast is ze warm en ondersteunend en weet ze met haar vakkennis hoe je het publiek kan raken met je verhaal en hoe er interactie ontstaat. Kortom een TOP trainer.' - Ingrid Zweers
 • 'Malinca laat je persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.' - Jorg Tonjes.
 • 'Het is een cadeautje om met haar te werken.' - Nicky Roeg
 • 'Malinca heeft het bijzondere talent om op een ontspannen en tegelijk intense manier de 'eigenheid' van mensen naar boven te halen.' - Henk van Huisstede
 • 'De lessen zijn leuk ingedeeld met creatieve en hilarische oefeningen. Iets waardoor je snel ontwikkelt en snel 100% jezelf kan zijn.' - Wessel Bottenberg.

Geen oppervlakkige grappenmakerij

Imre Végh - Sharp mind, gentle heart. Working on Compassion & Understanding at Project Wisdom

Malinca brengt humor en authenticiteit op een prachtige manier samen. Geen oppervlakkige grappenmakerij, maar humor die recht doet aan de mooie en de verdrietige dingen van het leven. Ze nodigt deelnemers uit om humor te vinden in elke situatie en om met behulp van humor te verbinden, te troosten en licht te creëren. Haar visie op humor en het leven inspireerde mij zeer.

Met meer humor door het leven

Robert Witlox - Oprichter GroeiCircle en Vitaal-Totaal

Fantastisch om een dag vol humor met Malinca mee te beleven. Ik heb in 1 dag meegekregen dat iedereen humor in zich heeft én dat op een mooie en authentieke manier kan uiten. En dat humor een serieus middel is om je communicatie te verbeteren! Aanrader voor mensen, bedrijven of groepen die met meer humor door het leven willen. Dankjewel Malinca 🙏

Exiting challenges

Taco Oosterkamp Business Thinker, nummer 1 bestseller auteur en groeiexpert

I love the way Malinca inspires me. She always finds new ways to change boring and mundane stuff into interesting and exciting challenges. Pretty much questions everything. Brings life where it is needed. And will stir up a fresh breeze in your organization. I warmly recommend her.

Creatief en laagdrempelig

Nanda de Bruin Opleidingsmanager at ROC van Amsterdam & Flevoland

Malinca is bevlogen, gepassioneerd en ziet overal mogelijkheden. Ze maakt heel makkelijk contact met de studenten die zich door haar echt gezien voelen. Haar lessen zijn erg creatief en laagdrempelig, waardoor ze iedereen mee krijgt. De studenten waren erg op haar gesteld. Malinca heeft de gave om confronterende gesprekken zo te voeren dat mensen zich weer gemotiveerd en uitgedaagd voelen.

Talent ontdekken en tot bloei komen

Corien Van Der Poll - Zakelijk leider Muziektheater De Plaats en theatergroep ECHO

Ik heb Malinca zo’n 4 jaar geleden leren kennen tijdens ons talent-ontwikkeltraject: Pucks Talent Cabaret. Malinca is als jurylid, coach en trainer hierbij betrokken. Malinca heeft een enorme betrokkenheid bij alles wat ze doet. Ze is zeer deskundig en gedreven. Voor iedere deelnemer heeft ze een persoonlijk advies op maat. De deelnemers komen er altijd verder mee. Dat bewijst haar deskundige kijk op ieders ontwikkeling. Samen met Malinca hebben we het cabaret-pakket verder uit kunnen breiden met verschillende trainingen. Malinca heeft in de loop der jaren daarvoor een mooie leerlijn ontwikkeld, die zowel de basisprincipes bevat als ruimte biedt voor maatwerk. Onze deelnemers komen overal vandaan, vertrekken ieder vanuit een eigen startpunt wat betreft cabaret en komen allemaal met een persoonlijke vraag. Onder Malinca’s begeleiding maken ze een belangrijke ontwikkeling door, verwerven nieuwe inzichten en staan steviger in hun schoenen. Malinca enthousiasmeert haar deelnemers om altijd een stapje verder te gaan dan ze zich hadden voorgenomen. Laat ze het talent in zichzelf ontdekken en tot bloei te komen. Malinca daagt ze uit zichzelf te presenteren met hun eigen verhaal. Vanuit de organisatie is het goed samenwerken met Malinca. Hoewel ze goed weet wat ze wil en hoe ze dat voor elkaar moet krijgen, staat ze altijd open voor andere inzichten. Ze heeft een goed inlevingsvermogen voor de belangen van de organisatie en neemt dat mee in haar overwegingen zonder haar eigen doelen uit het oog te verliezen. Ze staat open voor feedback en kan haar eigen handelen ter discussie stellen.