Kan ik grappiger worden?

‘Kan ik grappiger worden?’

‘Over 2 jaar ben je grappiger dan nu.’
‘He? Kan dat dan?’
‘Ja dat kan.’ 

Dit was een gesprekje dat ik voerde. Ik kon het zeggen omdat ik zelf het bewijs was. Ik ben grappiger geworden gedurende mijn leven. Ik was er niet zo mee bezig of ik grappig was of niet. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik echt heel vaak mensen aan het lachen krijg. Je kan creatiever worden, humoristischer worden, emotioneel intelligenter worden. Ik geloof zowiezo al dat je echt alles kan leren. Wij zijn allemaal tot veel meer in staat dan we denken.

Humor is iets wat je jezelf kan aanleren net zoals een taal. Het is niet alleen weggelegd voor mensen met aanleg of die op een podium staan. Iedereen die kan lachen heeft gevoel voor humor en kan zijn humor ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren is een cliché, maar wel heel erg waar.  Ja, je kan dus grappiger worden gedurende je leven. Maar het is wel handig als je het leert met mensen om je heen die ook gevoel voor humor hebben. Net zoals Spaans leren ook makkelijker is in Spanje.

Vroeger was ik meer bezig met het oplossen van dingen en tegenwoordig ben ik veel meer bezig met direct contact hebben met mensen, zoeken naar de klik. En dat is the key.

Wanneer ga jij beginnen met zoeken naar de klik? Groetjes Malinca.

Humor coach & Speaker coach

Cabaret regisseur Malinca Verwiel

Malinca Verwiel is opgeleid als theaterdocent en kleinkunstdocent en heeft vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a.Claudia de Breij. Ze is humor coach & speaker coach voor pitches en Ted talks. Daarnaast heeft ze High Impact Leadership gestudeerd en beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider.

Naar alle reviews