Kan ik grappiger worden?

‘Kan ik grappiger worden?’

‘Over 2 jaar ben je grappiger dan nu.’
‘He? Kan dat dan?’
‘Ja dat kan.’ 

Dit was een gesprekje dat ik voerde. Ik kon het zeggen omdat ik zelf het bewijs was. Ik ben grappiger geworden gedurende mijn leven. Ik was er niet zo mee bezig of ik grappig was of niet. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik echt heel vaak mensen aan het lachen krijg. Je kan creatiever worden, humoristischer worden, emotioneel intelligenter worden. Ik geloof zowiezo al dat je echt alles kan leren. Wij zijn allemaal tot veel meer in staat dan we denken.

Humor is iets wat je jezelf kan aanleren net zoals een taal. Het is niet alleen weggelegd voor mensen met aanleg of die op een podium staan. Iedereen die kan lachen heeft gevoel voor humor en kan zijn humor ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren is een cliché, maar wel heel erg waar.  Ja, je kan dus grappiger worden gedurende je leven. Maar het is wel handig als je het leert met mensen om je heen die ook gevoel voor humor hebben. Net zoals Spaans leren ook makkelijker is in Spanje.

Vroeger was ik meer bezig met het oplossen van dingen en tegenwoordig ben ik veel meer bezig met direct contact hebben met mensen, zoeken naar de klik. En dat is the key.

Wanneer ga jij beginnen met zoeken naar de klik? Groetjes Malinca.

Humor coach & Speaker coach

Cabaret regisseur & Speaker coach Malinca Verwiel

Malinca Verwiel heeft vele cabaretiers geregisseerd, onder wie Claudia de Breij, maar ook executives, economen, marketeers, engineers en iedereen daar tussenin. Ze is ooit begonnen bij Loesje en is afgestudeerd als theaterdocent en kleinkunst docent, waar ze een Cum Laude haalde voor haar scriptie: 'Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?' Ze maakte en speelde 18 jaar lang shows, energizers en workshops voor organisaties met haar eigen bedrijf Humor in Bedrijf. Ze is cabaret regisseur en speaker coach voor cabaretiers, comedians, pitches, Ted talks, seminars en boekpresentaties. Ze heeft High Impact Leadership gestudeerd aan de University of Cambridge en ze beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider. Haar school heeft de prijs gewonnen voor de Beste Opleider 2020 met een gemiddeld cijfer van een 9,4. Haar boek: 'Impact maken met humor, oftewel hoe maak je de zaal gek', komt binnenkort uit. Ze is in the UK als comedian getraind door Jill Edwards, Judy Carter, Jeremy Nicholas, Steve Kaplan en Keith Palmer (Comedyschool Bristol/London).