7 prutsers op een rijtje, de zoektocht naar een coach ...

Ik dacht: 

‘Ik trakteer mezelf op een coach.’

Ik moet het mezelf gunnen, ik moet goed voor mezelf zorgen en je kan er altijd wat van leren. 

En ik dacht:

 ‘Ik ga net zo lang door totdat ik er een gevonden heb waar ik helemaal blij mee ben.’

En in mijn zoektocht kwam ik verrassend veel mensen tegen die op z’n zachts gezegd niet echt capabel zijn, hierbij een kleine bloemlezing van het onbeschermde beroep van coach en de 7 manieren waarop je iets kan verprutsen.

  • De eerste coach ging op alles heel problematisch in waardoor we totaal verdwaalden en ik na afloop met 14 problemen buiten stond.

  • Nummer 2 was heel leuk intuïtief aan het interrumperen en praatte door mij heen en moest nog leren luisteren.

  • De derde werkte met onduidelijk prijzen, ging als een kunstschilder op een flapover te keer en was planloos.

  • De vierde coach had zijn praktijk in een bovenkamer in een rijtjeshuis waar het naar hond rook en die het nodig vond om te vertellen dat ie in zijn leven bij het beëindigen van zijn relaties al 3 x met niks op straat stond.

  • Nummer 5 was spiritueel waardoor ja soms nee was en nee soms ja en ik soms niet meer wist wat hij bedoelde en steeds dacht wat heeft hij nou eigenlijk gezegd?

  • Nummer 6 had het graag over zichzelf en was meer een provocerende coach die het leuk vond om nog meer chaos te creëren.

  • Nummer 7 probeerde me te overtuigen van mijn drang tot perfectionisme, terwijl ik mezelf daar helemaal niet in herken.

Toen heb ik het opgegeven. Ik dacht laat ik het dan maar zelf gaan doen. Het goede voorbeeld geven. Een coach die anderen geen problemen aanpraat, maar empowered.

Hier mocht ik als humor coach een directeur coachen van een internationaal innovatief bedrijf. Van muurbloempje tot komiek.

Humor coach & Speaker coach

Cabaret regisseur Malinca Verwiel

Malinca Verwiel is opgeleid als theaterdocent en kleinkunstdocent en heeft vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a.Claudia de Breij. Ze is humor coach & speaker coach voor pitches en Ted talks. Daarnaast heeft ze High Impact Leadership gestudeerd en beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider.

Naar alle reviews