7 prutsers op een rijtje, de zoektocht naar een coach ...

Ik dacht: 

‘Ik trakteer mezelf op een coach.’

Ik moet het mezelf gunnen, ik moet goed voor mezelf zorgen en je kan er altijd wat van leren. 

En ik dacht:

 ‘Ik ga net zo lang door totdat ik er een gevonden heb waar ik helemaal blij mee ben.’

En in mijn zoektocht kwam ik verrassend veel mensen tegen die op z’n zachts gezegd niet echt capabel zijn, hierbij een kleine bloemlezing van het onbeschermde beroep van coach en de 7 manieren waarop je iets kan verprutsen.

  • De eerste coach ging op alles heel problematisch in waardoor we totaal verdwaalden en ik na afloop met 14 problemen buiten stond.

  • Nummer 2 was heel leuk intuïtief aan het interrumperen en praatte door mij heen en moest nog leren luisteren.

  • De derde werkte met onduidelijk prijzen, ging als een kunstschilder op een flapover te keer en was planloos.

  • De vierde coach had zijn praktijk in een bovenkamer in een rijtjeshuis waar het naar hond rook en die het nodig vond om te vertellen dat ie in zijn leven bij het beëindigen van zijn relaties al 3 x met niks op straat stond.

  • Nummer 5 was spiritueel waardoor ja soms nee was en nee soms ja en ik soms niet meer wist wat hij bedoelde en steeds dacht wat heeft hij nou eigenlijk gezegd?

  • Nummer 6 had het graag over zichzelf en was meer een provocerende coach die het leuk vond om nog meer chaos te creëren.

  • Nummer 7 probeerde me te overtuigen van mijn drang tot perfectionisme, terwijl ik mezelf daar helemaal niet in herken.

Toen heb ik het opgegeven. Ik dacht laat ik het dan maar zelf gaan doen. Het goede voorbeeld geven. Een coach die anderen geen problemen aanpraat, maar empowered.

Hier mocht ik als humor coach een directeur coachen van een internationaal innovatief bedrijf. Van muurbloempje tot komiek.

Humor coach & Speaker coach

Cabaret regisseur & Speaker coach Malinca Verwiel

Malinca Verwiel heeft vele cabaretiers geregisseerd, onder wie Claudia de Breij, maar ook executives, economen, marketeers, engineers en iedereen daar tussenin. Ze is ooit begonnen bij Loesje en is afgestudeerd als theaterdocent en kleinkunst docent, waar ze een Cum Laude haalde voor haar scriptie: 'Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?' Ze maakte en speelde 18 jaar lang shows, energizers en workshops voor organisaties met haar eigen bedrijf Humor in Bedrijf. Ze is cabaret regisseur en speaker coach voor cabaretiers, comedians, pitches, Ted talks, seminars en boekpresentaties. Ze heeft High Impact Leadership gestudeerd aan de University of Cambridge en ze beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider. Haar school heeft de prijs gewonnen voor de Beste Opleider 2020 met een gemiddeld cijfer van een 9,4. Haar boek: 'Impact maken met humor, oftewel hoe maak je de zaal gek', komt binnenkort uit. Ze is in the UK als comedian getraind door Jill Edwards, Judy Carter, Jeremy Nicholas, Steve Kaplan en Keith Palmer (Comedyschool Bristol/London).