Is er aan jou een grote speecher verloren gegaan?

Het is nog niet te laat!

Je wilt graag professioneel overkomen. Je weet dat het met de inhoud wel goed zit. Met de structuur ook. Je wilt geen presentatietraining met trucjes.

Maar het is nog te taai, te theoretisch, te afstandelijk. En ook als je andere presentaties of Ted talks bijwoont denk je vaak dat het allemaal wel wat minder serieus, minder zwaar en minder saai mag.

Hoe krijg het publiek op het puntje van hun stoel? En meer humor dat zou fantastisch zijn. Ik leer je hoe je ze meeneemt door pieken en dalen, zodat ze aan je lippen hangen. Maar ook om je hele speech veel creatiever aan te pakken.

Gaat dit wel eens door je hoofd?

 • Je wil lekker op een podium staan zonder prestatiedruk.

 • Je wil wel iets met humor maar je weet niet waar te starten.

 • Je voelt dat het podium roept, maar je hebt nog geen materiaal.

 • Je denkt dat je onderwerp te zwaar of te serieus is voor humor.

Stel je voor ...

Je hebt een lekker verhaal ...

en elke presentatie levert weer een nieuw optreden op ...

en je staat ontspannen en met plezier op het podium en je geniet van je verhaal ...

en je laat een performance of Ted talk zien eindigend in een staande ovatie ...

en mensen komen na afloop naar je toe voor je boek, voor nieuwe opdrachten of voor het maken van een afspraak ...

"Humor voor Sprekers"

Hoe vergroot je als spreker je impact in je verhaal of speech?

START: 16 januari 12.00 uur
(max 6 plaatsen)

In deze live humor training leer je hoe je het publiek op het puntje van hun stoel krijgt.

Het is een presentatietraining, een schrijftraining, een creativiteitstraining en een persoonlijkheidstraining en dat allemaal dmv humor.

Door middel van uitdagende opdrachten die een beroep doen op je creativiteit laat ik je boven jezelf uitstijgen.

In 5 zondagen van 5 uur maak je in groepsverband aan de hand van een checklist, uitdagende opdrachten een veel speeltijd op het podium een speech met diepgang én humor waarvan je heel lang plezier gaat hebben.

Tegen het einde van deze humor training heb je dit geleerd.

 • Hoe je meer humor en lucht in je verhaal brengt.

 • Hoe je je publiek van seconde tot seconde boeit.

 • Hoe je je publiek laat lachen én hoe je je publiek raakt.

 • Hoe je een taaie of zware purpose, theorie, verhaal kan omdraaien naar lucht en humor.

 • Weet je wat jouw persoonlijke talent of kracht is waarmee je je publiek boeit.

 • Hoe je je publiek betrokken krijgt en kan verleiden.

 • Wat jouw charisma en podiumpersoonlijkheid is.

 • Heb je, door een stok achter de deur, een flinke stap richting je doel gemaakt samen met gelijkgestemden.

Ze haalt het beste in je naar boven

Claudia de Breij - Cabaretiere

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren.
 • 5 Live Groepslessen

  De lessen zijn op zondagen van 12.00-17.00 uur.

  Data: 16, 23, 30 januari en 13 en 20 februari.

 • Super leuke locatie met restaurantjes en terrasjes

  Huis van Puck.

  Kazerneplein 6-2, 6822 ET Arnhem

  Coronaproof.

  Gratis parkeren.

  Tien minuten lopen vanaf het station.

 • Regie

  Tussendoor schriftelijke aanwijzingen op je ingeleverde speech.

  In de laatste les besteden we ook aandacht aan regie.

Malinca heeft lef en levert

Franc de Korte - Woordvoerder Vereniging innovatieve geneesmiddelen

Humor is een serieus communicatiemiddel, maar hoe werkt het en waarom de ene keer wel en de andere keer niet? Met die vragen liep ik al een tijd rond. Tot ik door Suzanne van Nieuwenhuijzen - Ruijtenberg werd gewezen op de training 'Het geheim van Humor' van Malinca Verwiel. Door het enorme enthousiasme van Malinca, de oefenstof en support van mijn medecursisten, begrijp ik nu hoe het systeem van humor werkt, waarom we grappen maken, wat mijn humorstijl is, dat ik grappiger ben dan gedacht en waarom humor 'serious business' is. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving. Die liggen veel vaker dan voorheen in een deuk.

Verplichte kost

Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering

Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling.

Programma

 • 1

  Week 1

  • 1

 • 2

  Week 2

  • 2

 • 3

  Week 3

  • 3

 • 4

  Week 4

  • 4

 • 5

  Week 5

  • 5

Bonus materiaal

Als je je inschrijft krijg je deze extraatjes

 • Certificated Humorproof

  Iedereen studeert af met een eigen gemaakte speech, waarna je een digitale badge ontvangt voor op je cv, site of sociale media.

 • Humor App

  Na afronding toegang tot de Humor App met gratis online try out lessen.

 • Nog meer leren?

  Als je een humor training bij mij hebt afgerond krijg je korting op de volgende training.

Slimme methode

Jan van der Spoel - High-trust Advocate

Ik heb de 5 daagse training Humor voor sprekers gevolgd. Malinca Verwiel heeft erg veel ervaring met het onderwerp en dat merk je aan de vele verschillende oefeningen. Ze laat je denken als het nodig is, en ze haalt je uit je hoofd op de momenten dat dat belangrijk is. De training is geen workshop cabaret of grappen maken, maar een slimme methode om serieuze onderwerpen met lichtheid te kunnen brengen of een speech te kunnen verrijken met een goed geplaatste een grap. De grootste waarde vond ik de vele oefeningen om op nieuwe ideeën te komen en op de goede manier verdieping aan te kunnen brengen in je speech.

Reviews

Er groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus

Suzanne van Nieuwenhuijzen - Bestuurssecretaris VNO-NCW

Malinca bezit de kunst om het dunne paadje te bewandelen tussen motiverend/stimulerend en een schop onder je kont. Want als humor ook gaat over je eigen ongemak of pijn – en dat gaat het! – dan móet je ook daarmee aan de slag, en wordt het niet alleen een training over humor, maar ook deels een persoonlijkheidstraining. Door de tijd die eroverheen gaat, de wekelijkse opdrachten en de gezamenlijke sessies brengt het echt iets teweeg en groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus: vanaf nu kijk je anders naar de wereld! Of het een aanrader is, en je centen waard? Volmondig JA!

Toptraining

Rik Rottier - Message Maker | Communications Strategist | Speech Coach | Speaker

Humor-tools die in dienst staan van hetgeen je wilt vertellen in plaats van andersom. Malinca weet op een lichte en toch confronterende manier diepgang te brengen en ze is betrokken met jouw proces, ook buiten de 'contact-uren.' Een expert met hart.

Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen in het dagelijks leven

Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. Want, een tekst zonder humor is als een grap zonder clou. Als whatsappje zonder blauwe vinken. Als een cursus zonder badge. Verwacht niet dat je constant onder de tafel ligt. Nee, je krijgt 'kleinkunst les'. De tips en tricks, de do’s and don’ts. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Ik beveel iedereen de cursus aan die met een serieuze blik naar humor wil kijken en de kracht van humor toe wil passen in het dagelijks leven. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente.

Ongelofelijk sterke trainer

Martijn Derksen - Creative / Educational Professional at Fontys University of Applied Sciences

Inhoudelijk een ongelofelijk sterke trainer. Weet precies waar ze het over heeft en kan dat ook overbrengen en duiden. Ze heeft een heldere visie op podiumwerk/verhalen delen die mij erg aanspreekt en inspireert.

Terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist

Ruben Stelli - Art-Director/Creative thinker

Dit is gaat over véél meer dan humor, dit is een persoonlijkheidstraining! Dit gaat over creativiteit, over veerkracht, over zelfreflectie, over het volgen van je nieuwsgierigheid, maar ook terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist.

Als het kwartje valt ...

Henk van Huisstede - Comedian

Als stand-up comedian ben ik erg geïnteresseerd in vragen als: Wat is humor nou eigenlijk? Waarom lachen mensen? Welke mechanismen zijn er werkzaam achter en onder ‘het komische’. Malinca geeft antwoord op deze én andere vragen, waardoor je gemakkelijker grappige (lees: pijnlijke) situaties herkent. Want humor en lachen -zo leren we van Malinca- hebben alles te maken met ongemak, spanning (en ontspanning), schaamte, misverstanden, onvervulde verlangens, niet ingeloste verwachtingen, en zodra dat tot je doordringt zie je het grappige ineens overal om je heen.
 • 00 Dagen
 • 00 Uren
 • 00 Minuten
 • 00 seconden

Ik weet 100% zeker dat je er heel veel aan gaat hebben

Ben je toch niet tevreden? Dan krijg je binnen 30 dagen je geld terug.

Trainer

Humor coach & Speaker coach

Malinca Verwiel

Malinca Verwiel is opgeleid als theaterdocent en kleinkunstdocent en heeft zo’n duizend leerlingen besmet met het cabaretvirus en vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a.Claudia de Breij en Leon van der Zanden. Ze is Cum Laude afgestudeerd op haar scriptie: “Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?” Ze maakte en speelde 15 jaar lang shows, energizers en workshops voor organisaties met haar eigen bedrijf Humor in Bedrijf.

Ze is speaker coach voor pitches, Ted talks, seminars en boekpresentaties. Malinca maakt iedereen playful en weet op een liefdevolle manier de vinger op de zere plek te leggen, waarvoor men haar meestal heel dankbaar is. Ze heeft High Impact Leadership gestudeerd en het Women’s Leadership Program bij Carla Clarissa gevolgd en beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider. Haar roots liggen zowel in de grappigste provincie van Nederland, Brabant, als in de meest serieuze provincie van Nederland, Gelderland.

Ze woont op het platteland tussen de Waal en de Maas met haar onvoorwaardelijke liefdes: haar vriend, 2 honden en hun Bed & Breakfast.

FAQ

 • Hoeveel is mijn tijdsinvestering?

  De tijdsinvestering is 5 uur per week plus huiswerk.

 • Waarom is deze cursus in een groep of kan ik hem ook individueel volgen?

  In je eentje grappig zijn is niet te doen. Samen kan je humor stapelen, is het aanstekelijker, word je creatiever. Ook heb je er samen meer lol in en kan je elkaar ondersteunen. Maximaal 8 plekken.

 • Is het een standaard cursus op op maat?

  Beiden. De cursus is standaard en de begeleiding is persoonlijk en op maat.

 • Ik vind mezelf niet echt grappig. Is humor aan te leren?

  Ja tuurlijk, geloof me. Het is niet alleen maar weggelegd voor mensen met talent. Maar het is een manier van leven. Een manier van denken en kijken. Maar je hebt er wel lef voor nodig.

 • Kan ik mijn geld terugvragen als ik niet tevreden ben?

  Ja, je krijgt een 30 dagen geld terug garantie. Stuur een mailtje naar: malincaverwiel@gmail.com

 • Humor is persoonlijk. Hoe weet ik of het soort humor van de cursus bij mij past?

  Deze cursus gaat niet over smaak of soorten humor. Deze cursus gaat over jou. Over jouw verhaal en over hoe jij je verhaal wil overbrengen. En met mijn concept over humor kan iedereen dit toepassen en eigen maken.

 • Ik zou graag even persoonlijk contact willen, kan dat?

  Tuurlijk, boek hier een vrijblijvend telefoongesprek met Malinca herself. 

 • 00 Dagen
 • 00 Uren
 • 00 Minuten
 • 00 seconden
Watch Intro Video

"Ik heb alles en iedereen in 100 versies voor me zien staan"

'Malinca is met haar spirit en ervaring een inspirerende gids.' - Xavier de Wit


Uitdagend en persoonlijk onderzoek naar de werking van humor.' - Martijn van Opdorp.


Ook al heb je, net als ik, hiervoor nooit iets met theater of comedy gedaan en als je altijd maar serieus bezig bent, gewoon doen.' - Ciska Harte


Malinca is instaat om op de juiste manier te prikkelen en vragen te stellen waardoor je meer geeft dan je in eerste instantie voor ogen had.' - Bader El Khalfi.


Malinca heeft de gave om je in je kracht te zetten! ' - Theo Elfrink


De zeer prettige kwetsbare, veilige en open omgeving die Malinca creëert met de medecursisten is daarin ook zeer waardevol! Ik gun iedereen een Malinca als cabaretdocent.'

- Ruben Stelli


Malinca is gedreven en inspirerend en weet precies wat je nodig hebt om beter en authentieker je verhaal te doen. Daarnaast is ze warm en ondersteunend en weet ze met haar vakkennis hoe je het publiek kan raken met je verhaal en hoe er interactie ontstaat. Kortom een TOP trainer.' - Ingrid Zweers


Malinca laat je persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.' - Jorg Tonjes.


Het is een cadeautje om met haar te werken.' - Nicky Roeg


Malinca heeft het bijzondere talent om op een ontspannen en tegelijk intense manier de 'eigenheid' van mensen naar boven te halen.' - Henk van Huisstede


De lessen zijn leuk ingedeeld met creatieve en hilarische oefeningen. Iets waardoor je snel ontwikkelt en snel 100% jezelf kan zijn.' - Wessel Bottenberg.


Ben je er klaar voor?

Klik op de onderstaande knop.