"A sense of humor is a part of the art of leadership, of getting along with people, of getting things done."

Dwight D. Eisenhower (president VS)

Humor is een serieus communicatiemiddel en is helaas onderbelicht en onderschat op de werkvloer.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die humor gebruiken minder stress hebben, zelfverzekerder zijn, productiever zijn en gelukkiger.

Humor is aan te leren als een taal en als een vorm van emotionele intelligentie waarmee je een groei mindset kan ontwikkelen, creatief kan leren denken, oplossingsgerichter wordt, om leert gaan met fouten en betere relaties opbouwt.

Humor ontwikkelt authentiek leiderschap en brengt speelsheid en teamspirit terug in je team.

98% van de leidinggevenden houden van medewerkers met humor en 84% gelooft dat ze dan ook beter hun werk doen.

Wat is er zo aantrekkelijk aan mensen met humor?

Ze zijn positiever en hebben meer energie.

Ze zijn creatief in het oplossen van problemen.

Ze hebben de No-problem attitude waardoor ze makkelijker omgaan met fouten.

Ze hebben meer likeability en meer impact.

Gaat dit wel eens door je hoofd?

 • Je wilt wel grappen maken op je werk, maar bent bang dat je dan niet meer serieus wordt genomen.

 • Je denkt dat je voor humor talent moet hebben. En je houdt jezelf klein door tegen jezelf te zeggen: ‘Ik ben niet grappig.’ ‘Ik ben niet adrem genoeg.’

 • Je weet ergens wel dat humor belangrijk is, maar je weet niet waar je moet starten.

 • Je maakte vroeger grappen, maar ergens gaandeweg ben je ‘iets’ verloren.

 • Hoe hoor je erbij, maar blijf je toch jezelf? Hoe bevecht je ruimte om grappen te mogen maken?

"Het Geheim van Humor"

Een persoonlijke 6 weekse reis om grappiger en speelser te worden en meer impact te maken

In 6 weken leer je online in groepsverband aan de hand van hilarische filmpjes, uitdagende opdrachten, 3 masterclasses en veel persoonlijke begeleiding wat humor voor jou kan doen.

Je krijgt een flinke onuitwisbare humor boost en leert een methode om in je dagelijks leven humor toe te passen.

Je studeert af met een eigen speech waarin je een persoonlijk onderwerp hebt getransformeerd tot een humorvolle powertalk.

Je krijgt 24/7 support van je groepsleden en prive-coaching in een one-to-one session.

Wist je al dat er een scholingsfonds is voor creatieve professionals?

Voor mensen die werkzaam zijn in de culturele of creatieve sector, maar ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder één van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie kunnen een aanvraag doen.

Het heeft de sexy naam “WerktuigPPO”, en is makkelijk aan te vragen voor iedereen die in creatieve industrie werkt of recentelijk heeft gewerkt. Ook voor de School voor Humor & Authenticiteit is de PPO subsidie van toepassing, kijk op www.werktuigppo.nl om ⅓ vergoed te krijgen.

Amsterdammers kunnen via de Werkdesk Kunst & Cultuur van de Gemeente Amsterdam ook nog eens ⅓ terug krijgen, waardoor je nog maar ⅓ zelf hoeft te betalen. Dat is dan alweer 66% korting!

Wat levert deze
humor training op?

 • Je weet hoe je onderwerpen licht, luchtig en grappig kan maken.

 • Je bent leuker voor jezelf en je omgeving. Quote deelnemer: “Humor is 'serious business'. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving.”

 • Je begrijpt dat humor & authenticiteit alles met elkaar te maken hebben en maakt een transformatie naar meer eigenheid en persoonlijk leiderschap.

 • Je krijgt meer lef en vrijheid in het omgaan met mensen en situaties.

 • Je leert je boodschap, moraal of missie en dus je belerende en adviserende kant om te draaien naar verleiding.

 • Zes leuke weken met zes leuke mensen.

Badge

Na een training compleet doorlopen te hebben en afgestudeerd bent met een speech of talk krijg je de digitale badge: Certificated Humor Proof.


Deze badge kan je op je online CV, je Linkedin profiel, andere sociale media of op je website plaatsen. 

Met deze badge laat je zien dat je humor serieus neemt en zowel inzet in je professionele leven als in je dagelijks leven. Je gebruikt humor om spanning te breken en connecties te versterken, maar gebruikt humor ook, als het nodig is, om spanning te creëren en mensen wakker te schudden.


Voor wie is deze training NIET bestemd?

 

 • Als je humor wilt gebruiken om te scoren.

 • Als je meer privé aandacht wil en dus niet genoeg aan je trekken zal komen in een groep.

 • Als je je niet leerbaar of kwetsbaar wilt opstellen en kant en klare trucs wilt hebben.

Voor wie is deze training  WEL bestemd?

 

 • Als je tijd wil besteden aan ontwikkeling op het gebied van persoonlijke groei, persoonlijk leiderschap, humor, emotionele intelligentie en communicatie.

 • Als je jezelf te serieus vindt.

 • Als je meer invloed wil hebben op je eigen gemoed. Of als je een goede invloed op anderen wil en anderen in beweging wil krijgen.

 • Als je jezelf opnieuw wilt uitvinden.

Claudia de Breij - Cabaretière

Ze haalt het beste in je naar boven

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren.

Naar alle reviews  

 • Methode

  10 online lessen met een methode om humor toe te passen in je dagelijks leven dmv hilarische filmpjes en voorbeelden om te laten zien hoe humor werkt.

 • Masterclasses

  Drie online Masterclasses in groepsverband van 19.00-21.00 uur aan het begin, midden en eind van de 6 weken. Alléén de eerste is gepland, de rest plannen we samen.

 • Privé coaching

  Een privé coaching sessie en tussendoor schriftelijke aanwijzingen op je ingeleverde opdrachten en speech. En 24/7 via Whatsapp.

Malinca heeft lef en levert

Franc de Korte - Woordvoerder Vereniging innovatieve geneesmiddelen

Humor is een serieus communicatiemiddel, maar hoe werkt het en waarom de ene keer wel en de andere keer niet? Met die vragen liep ik al een tijd rond. Tot ik door Suzanne van Nieuwenhuijzen - Ruijtenberg werd gewezen op de training 'Het geheim van Humor' van Malinca Verwiel. Door het enorme enthousiasme van Malinca, de oefenstof en support van mijn medecursisten, begrijp ik nu hoe het systeem van humor werkt, waarom we grappen maken, wat mijn humorstijl is, dat ik grappiger ben dan gedacht en waarom humor 'serious business' is. Dat is niet alleen voor mij leuk, maar vooral voor mijn omgeving. Die liggen veel vaker dan voorheen in een deuk.

Naar alle reviews  

Verplichte kost

Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering

Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling.

Naar alle reviews  

Waarom je hier goed zit

Je kan overal comedy cursussen volgen, maar Malinca is de premium optie.
Je kan boeken lezen, een opleiding doen of allerlei podia of festivals afgaan.
Kennis waar je zo 4 jaar over kan doen, maar dit is je shortcut.  

 • Dit is je shortcut naar het opbouwen van zelfvertrouwen waar je ook makkelijk 10 jaar over kan doen. 
 • Dit is je shortcut naar het ontdekken van jouw specifieke talent waar je misschien wel helemaal nooit achter gekomen was. 


Dit is geen training, maar een transformatie. En een transformatie is: skillset & mindset. Dus het HOE, maar vooral het WAT en WAAROM. 

Je kan alleen grappiger worden als je werkt aan je persoonlijkheid & authenticiteit. En daarvoor moet je lef hebben, doorzettingsvermogen en een plan.

Maak géén omslachtige keuzes, maak geen onveilige keuzes of tijdverslindende keuzes.

Hier krijg je geen product, trucje of kunstje, maar een persoonlijkheids-ontwikkel-boost die precies bij jou past waar je nog járenlang profijt van gaat hebben.

De hoog gekwalificeerde inhoud van haar trainingen zijn opgebouwd uit 35 jaar praktijkervaring waarbij ze het niet schuwt om vragen te stellen bij alles wat zogenaamd ‘gesneden koek’ is. Met haar analytische vermogen heeft ze een nieuwe methode bedacht die volledig anders is dan alles wat je tot nu toe over humor & comedy hebt gelezen. Interactieve humor op basis van je voelsprieten, je onderbuik & intuïtie. Humor met een goede intentie én een bedoeling. Namelijk: Wanneer het ertoe doet.

De deelnemers genieten van haar manier van trainen en zijn hongerig naar haar expertise. Deelnemers maken de training niet alleen af, maar implementeren het in hun leven en zijn voorgoed ambassadeurs.

Naar alle reviews

Bonus materiaal

Als je je inschrijft krijg je deze extraatjes

 • Certificated Humorproof

  Iedereen studeert af met een eigen gemaakte speech of Ted talk, waarna je een digitale badge ontvangt voor op je cv, site of sociale media.

 • Humor App

  Na afronding toegang tot de Humor App met gratis online try out lessen.

 • Nog meer leren?

  Als je een humor training bij mij hebt afgerond krijg je korting op de volgende training.

Slimme methode

Jan van der Spoel - High-trust Advocate

Ik heb de 5 daagse training Humor voor sprekers gevolgd. Malinca Verwiel heeft erg veel ervaring met het onderwerp en dat merk je aan de vele verschillende oefeningen. Ze laat je denken als het nodig is, en ze haalt je uit je hoofd op de momenten dat dat belangrijk is. De training is geen workshop cabaret of grappen maken, maar een slimme methode om serieuze onderwerpen met lichtheid te kunnen brengen of een speech te kunnen verrijken met een goed geplaatste een grap. De grootste waarde vond ik de vele oefeningen om op nieuwe ideeën te komen en op de goede manier verdieping aan te kunnen brengen in je speech.

Naar alle reviews  

Reviews

Er groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus

Suzanne van Nieuwenhuijzen - Bestuurssecretaris VNO-NCW

Malinca bezit de kunst om het dunne paadje te bewandelen tussen motiverend/stimulerend en een schop onder je kont. Want als humor ook gaat over je eigen ongemak of pijn – en dat gaat het! – dan móet je ook daarmee aan de slag, en wordt het niet alleen een training over humor, maar ook deels een persoonlijkheidstraining. Door de tijd die eroverheen gaat, de wekelijkse opdrachten en de gezamenlijke sessies brengt het echt iets teweeg en groeit er langzaam een nieuwe bril op je neus: vanaf nu kijk je anders naar de wereld! Of het een aanrader is, en je centen waard? Volmondig JA!

Toptraining

Rik Rottier - Message Maker | Communications Strategist | Speech Coach | Speaker

Humor-tools die in dienst staan van hetgeen je wilt vertellen in plaats van andersom. Malinca weet op een lichte en toch confronterende manier diepgang te brengen en ze is betrokken met jouw proces, ook buiten de 'contact-uren.' Een expert met hart.

Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen in het dagelijks leven

Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. Want, een tekst zonder humor is als een grap zonder clou. Als whatsappje zonder blauwe vinken. Als een cursus zonder badge. Verwacht niet dat je constant onder de tafel ligt. Nee, je krijgt 'kleinkunst les'. De tips en tricks, de do’s and don’ts. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Ik beveel iedereen de cursus aan die met een serieuze blik naar humor wil kijken en de kracht van humor toe wil passen in het dagelijks leven. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente.

Ongelofelijk sterke trainer

Martijn Derksen - Creative / Educational Professional at Fontys University of Applied Sciences

Inhoudelijk een ongelofelijk sterke trainer. Weet precies waar ze het over heeft en kan dat ook overbrengen en duiden. Ze heeft een heldere visie op podiumwerk/verhalen delen die mij erg aanspreekt en inspireert.

Terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist

Ruben Stelli - Art-Director/Creative thinker

Dit is gaat over véél meer dan humor, dit is een persoonlijkheidstraining! Dit gaat over creativiteit, over veerkracht, over zelfreflectie, over het volgen van je nieuwsgierigheid, maar ook terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist.

Als het kwartje valt ...

Henk van Huisstede - Comedian

Als stand-up comedian ben ik erg geïnteresseerd in vragen als: Wat is humor nou eigenlijk? Waarom lachen mensen? Welke mechanismen zijn er werkzaam achter en onder ‘het komische’. Malinca geeft antwoord op deze én andere vragen, waardoor je gemakkelijker grappige (lees: pijnlijke) situaties herkent. Want humor en lachen -zo leren we van Malinca- hebben alles te maken met ongemak, spanning (en ontspanning), schaamte, misverstanden, onvervulde verlangens, niet ingeloste verwachtingen, en zodra dat tot je doordringt zie je het grappige ineens overal om je heen.

Trainer

Humor coach & Speaker coach Malinca Verwiel

Malinca Verwiel is opgeleid als theaterdocent en kleinkunstdocent en heeft zo’n duizend leerlingen besmet met het cabaretvirus en vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a.Claudia de Breij en Leon van der Zanden. Ze is Cum Laude afgestudeerd op haar scriptie: “Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?” Ze maakte en speelde 15 jaar lang shows, energizers en workshops voor organisaties met haar eigen bedrijf Humor in Bedrijf.

Ze is Humor coach en Speaker coach voor pitches, Ted talks, seminars en boekpresentaties. Malinca maakt iedereen playful en weet op een liefdevolle manier de vinger op de zere plek te leggen, waarvoor men haar meestal heel dankbaar is. Ze heeft High Impact Leadership gestudeerd aan de University of Cambridge en het Women’s Leadership Program bij Carla Clarissa gevolgd en ze beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider.

Haar school heeft de prijs gewonnen voor de Beste Opleider 2020 met een gemiddeld cijfer van een 9,4. Inmiddels heeft ze een anti-zelfhulpboek geschreven getiteld: 'Besluit om grappig te worden'. Ze is in the UK als comedian getraind door Jill Edwards, Judy Carter, Jeremy Nicholas, Steve Kaplan en Keith Palmer (Comedyschool Bristol/London).

FAQ

 • Hoeveel is mijn tijdsinvestering?

  De tijdsinvestering is in verschillende vormen ongeveer 2 uur per week gedurende 6 weken. Het is online live in een groep, online solo, telefonisch en via Whatsapp.

 • Waarom is deze cursus in een groep of kan ik hem ook individueel volgen?

  In je eentje grappig zijn is niet te doen. Samen kan je humor stapelen, is het aanstekelijker, word je creatiever. Ook heb je er samen meer lol in en kan je elkaar ondersteunen. Maximaal 6 plekken.

 • Kan ik het in mijn eigen tijd doen?

  Ja, je kan het in je eigen tijd doen. Maar wel binnen 6 weken als stok achter de deur voor het houden van je eindspeech. Met uitzondering van de 3 online groepssessies in het begin, het midden en op het einde.

 • Is het een standaard cursus op op maat?

  Beiden. De cursus is standaard en de begeleiding is persoonlijk en op maat.

 • Ik vind mezelf niet echt grappig. Is humor aan te leren?

  Ja tuurlijk, geloof me. Het is niet alleen maar weggelegd voor mensen met talent. Maar het is een manier van leven. Een manier van denken en kijken. Maar je hebt er wel lef voor nodig.

 • Kan ik mijn geld terugvragen als ik niet tevreden ben?

  Ja, je krijgt een 30 dagen geld terug garantie. Stuur een mailtje naar: malincaverwiel@gmail.com

 • Humor is persoonlijk. Hoe weet ik of het soort humor van de cursus bij mij past?

  Deze cursus gaat niet over smaak of soorten humor. Deze cursus gaat over jou. Over jouw verhaal en over hoe jij je verhaal wil overbrengen. En met mijn concept over humor kan iedereen dit toepassen en eigen maken.

 • Ik zou graag even persoonlijk contact willen, kan dat?

  Tuurlijk, boek hier een vrijblijvend videogesprek met Malinca herself. 

  Reviews  

 • Toegangsduur

  Je hebt een leven lang toegang tot deze training.

1:58